Dragonul cu patru aripi

Iti amintesti momentul acela in care erai batut la cap sa-ti faci insectar? Sa alergi dupa tot felul de creaturi inaripate si sa le colectionezi? Ce oameni! In loc sa ne educe in mod pozitiv, sa facem o pasiune pentru timbre, masinute, papusi…ne indrumau sa strangem insecte. Eh…erau mai ieftine. Eu nu am facut niciun altar de genul. Singura creatura cu aripi dupa care as fi alergat, ar fi fost un unicorn :))

Dar astazi nu vreau sa scriu despre muste sau tantari, nici despre caii magici. Azi vreau sa povestim despre libelula. Cea mai dificila chestie de prins. Stiu pe cineva care a dat cu capul de un stalp in incercarea de a prinde una, dar asta e alta poveste :))

Libelula a fost privita dintotdeauna mai special. Din cauza prezentei ei in basme, s-a dedus (aici nu pot include oamenii de stiinta) ca face parte din zona zanelor. E greu de demonstrat aceasta teorie. Ceea ce e stiut cu siguranta este ca libelula are o eleganta aparte, corpul subtire si aripile aproape transparente, ii ofera acesteia o delicatete unica.

Mult timp tatuajul cu libelula a fost considerat mai…feminin dar nu si in zilele noastre. Modurile de reprezentare au evoluat iar acum prinde teren si in randul barbatilor. Atunci cand opteaza pentru un astfel de semn, reprezentantii sexului masculin aleg o varianta tribala sau stilizata.

Tatuajul cu libelula poate fi realizat in mai multe moduri:

Aripi din cuvinte

Stiu ca in mod traditional ar trebui ca tatuajul sa reprezinte eleganta libelulei asa cum este in realitate…dar cine se multumeste cu asa ceva cand in arta tatuajului ai libertate deplina. Un mod de a te folosi de aceasta libertate este sa inlocuiesti aripile cu patru cuvinte care te definesc pe tine.

Libelule in miscare

Yesssss! De ce nu?! O poti amplasa pe picior, mana, spate si cu ajutorul tattoo artistului sa-i dai senzatia de miscare.

Libelula alaturi de alte semne

De exemplu alaturi de o zana, daca tot se insinuiaza legatura dintre ea si taramul fermecat.

Unghiuri diferite

De ce sa te multumesti cu ce e obisnuit. Schimba unghiul din care se poate privi libelula… Diferit inseamna unic de cele mai multe ori.

Aripi psihedelice

Nu ma refer la aripi bumtzi bumtzi ci la mai multa creativitate, asta daca esti fan al culorilor. Poti sa faci din tatuajul tau o pictura, ce trebuie sa iei in calcul? Culorile tale preferate 😉

Semnificatia tatuajului cu libelula: fericire, putere, armonie, prosperitate, rapiditate, frumusete, libertate, renastere.

 

Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo