L O A D I N G

Kokopelli si renasterea sinelui

Who the heck is Kokopelli?

Mhm…aceeasi intrebare mi-am adresat-o si eu. Cine e Kokopelli? Si am citit…si citit dar nu iti imagina ca am studiat zeci de carti.

Kokopelli e o zeitate specifica triburilor Americane. Hopi, de exemplu, aveau un mare respect fata de acest mic badass Kokopelli.

Ii spun badass ca pe langa faptul ca e simbol pentru belsug, primavara sau fertilitate se mai ocupa si cu diverse trucuri si mici fapte rautacioase.

S-au gasit picturi de acum 3000 de ani care il intruchipeaza pe Kokopelli iar multe dintre ele erau asemanatoare: un personaj care danseaza, canta la fluier, avand in spate un rucsac (unii spun ca acolo ar tine semintele pentru recoltele anuale) iar pe cap coarne de cerb (semn de intelepciune). Se crede ca aproape de finalul iernii el calatoreste din sat in sat cantand la fluier neincetat pentru a alunga frigul si a chema primavara.

In arta tatuajului, Kokopelli este simbol pentru renastere, revenirea catre sine si nivel inalt de spiritualitate. Este des intalnita situatia in care acest simbol sa fie combinat cu soarele, o caprioara/ un cerb, note muzicale sau alte tatuaje tribale. O decizie ce tine de fiecare in parte este si orientarea fluierului: unii il prefera indreptat spre cer, altii spre pamant (model traditional).

Un alt element ce da autenticitate acestui model de tatuaj este culoarea. Aici ai o libertate totala, fie ca alegi culori deschise, vii ce amintesc de primavara, fie ca alegi un model realizat in intregime din cerneala neagra, Kokopelli va fi cu siguranta un simbol pentru veselie si voie buna.

Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo Luka's Tattoo

Leave a Comment